1.
erato7 -
Точно това правя в момента, Любо, ...
25.03.2010 16:32
Точно това правя в момента, Любо, готвя на моите мъжаги коприва!:))))
цитирай
2.
lubara -
Поздрави, erato7
25.03.2010 16:50
При мен е обратно, но не се оплаквам!
цитирай
3.
ckarlet -
Хубава рецепта, Lubara! Навярно и ...
25.03.2010 17:48
Хубава рецепта, Lubara! Навярно и сам я приготвяш:))
Днес е хубав християнски празник! Освен хубави рецепти за празника, нека получим и най-очакваната блага вест и надежда!
цитирай
4.
lubara -
Вярно е, поздрави, ckarlet!
25.03.2010 17:54
Нека така да стане, защото това чакаме и желаем.
цитирай
аз си я купих от пазара копривата, поради липса на време, ама да си набереш е по-сладко. Поздрави!!
цитирай
6.
tili -
Точно коприва
25.03.2010 18:36
готвих днес ;-))) Блага вест и за теб, Любо и за всички, които обичаш!!!
цитирай
7.
lubara -
Поздрави, kasnaprolet9999 !
25.03.2010 18:48
Ау, от теб не очаквах такова нещо. Е, имала си други задачи.
цитирай
8.
lubara -
Поздрави, tili !
25.03.2010 18:49
E, поздрав получих от теб, една приятелка-мечтателка!
цитирай
Eй това се казва благовещенска гостба.
Среща с мечка стръвница,
с притрита копривка,
бяло винце,
приятели.
И бирка.
Ех че сбирка!
цитирай
10.
lubara -
Поздрави, veselinvalev !
25.03.2010 19:34
Ей, че ми е приятно,
че даже невероятно,
само дами навестяват ми блога,
но ето го Веско, със слога,
реди ги, топли, сладки и благи,
Благовещение е, приятелю ДРАГИ !
цитирай
11.
veninski -
Правил съм я, приятелю, наистина е ...
25.03.2010 19:59
Правил съм я, приятелю, наистина е добра! Наздраве!
Честито Благовещение!
цитирай
12.
lubara -
Честито Благовещение, приятелю veninski !
25.03.2010 20:12
Тази вечер беше с бира, имам и за бялото вино, дето не съм го купил !
Че и ще остане. А до средата на април, има по поляните все още млада.
цитирай
13.
irka66 -
Рецептата си я бива! :)))
25.03.2010 20:33
И аз така я приготвям! Страхотно вкусно пролетно ястие!
Поздравления!
цитирай
14.
lubara -
Поздрави, irka66 !
25.03.2010 20:46
Има една друга, но не я знам точно как е. Каша от коприва. С масло и сирене.
Изпипана работа, не като моята, като за аматьори.
цитирай
15.
reffina -
Еййййййй,
25.03.2010 20:54
И аз сготвих коприва, ма понеже за първи път я готвя....абе много водна стана.
Друснах яйца -4, сирене....и забравих че преди това сложих сол.
Сега е път пресолена :(
абе...
и сега какво - вода ли да и доливам?
цитирай
16.
hikari -
правилно!
25.03.2010 20:56
и ние у дома днес хапнахме коприва! наздраве!
цитирай
17.
lubara -
Поздрави, Ренка!
25.03.2010 21:12
Не, взимаш фенер, става и петромаксова лампа. Отиваш на най-близката поляна, скубеш, после отново край печката, не слагаш сол, омотваш двете дози. То вече ще е станало около три посреднощ, така че и да е солена, няма да разбереш.
Шегувам се, ама и аз имам пропуски, какво си мислиш. Ако не вярваш, отгърни на 105-та страница от любимата ти книга!
цитирай
18.
lubara -
Поздрави, hikari !
25.03.2010 21:14
Наздраве и на теб! Цветница идва, значи идва и твоят ден! Нали ник-а ти е илюстриран с цвете!
цитирай
19.
razkazvachka -
и два ореха, нарязани на дребно
26.03.2010 03:46
също не вредят -- като ходиш из пущинака за коприва, понякога се срещат орехови дървета, а под тях изскача и някое пропуснато орехче...
цитирай
20.
razkazvachka -
виж сега, всяко ядене от тоя вид се оправя лесно с
26.03.2010 03:49
reffina написа:
И аз сготвих коприва, ма понеже за първи път я готвя....абе много водна стана.
Друснах яйца -4, сирене....и забравих че преди това сложих сол.
Сега е път пресолена :(
абе...
и сега какво - вода ли да и доливам?
една кофичка кисело мляко, разбито с едно яйце и една лъжица брашно и съвсем малко вода - копривата също понася цяла връзка копър и цяла връзка магданоз, а ако имаш и от онези глезотии като джоджен и калофер - на ситно и задушени, ПРЕДИ да сложиш застройката....
цитирай
21.
mamas -
Поздрави, Любо!
26.03.2010 07:24
Нямах време да търся коприва, отбих номера с една зелена салата, но при първа възможност ще се възползвам от рецеттата ти. Сега просто се насладих на начина, по който си я поднесъл.
Хубав ден!
цитирай
22.
lubara -
Поздрави, mamas !
26.03.2010 09:38
Светъл ден , Славе!
цитирай
23.
lubara -
Поздрави, razkazvachka!
26.03.2010 09:39
Личи си отдалеч кулинарното ти майсторство и вкус! Сигурно си царица на козунаците!
цитирай
24.
razkazvachka -
имам царски вкус за козунаци
26.03.2010 10:19
lubara написа:
Личи си отдалеч кулинарното ти майсторство и вкус! Сигурно си царица на козунаците!
ама не ги правя - аз съм от месоядните - не ме търси из хлябовете -
но на тебе да ти се паднат най-хубавите козунаци!
цитирай
25.
lubara -
Размечтахме се, razkazvachka!
26.03.2010 10:35
Тогава да бъде ангнешко с плънка, и със студена бира!
цитирай
26.
demonwind -
Много добро и полезно!
26.03.2010 11:28
Така научих един кореняк брюкселец да яде коприва - човека ни помисли за откачени с жената като ни видя да късаме ценното растение в горичката пред блока. Обаче откакто хапна супа и жена ми научи жена му как се прави, доста често го гледам да "пасе" и той в шубрака ;) Че те и без това супите на белгийците са нещо средно между свинска помия и драйфано на пиян язовец, та поне направихме със сигурност добро на едно местно семейство :)
цитирай
27.
gamina -
ееех
26.03.2010 11:42
Бива ли така, сега като тръгна утре по чукарите, само за коприва ще се оглеждам! :)))
Наздраве да е :)
цитирай
28.
lubara -
Поздрави, gamina !
26.03.2010 11:46
Да ти се оплача, миналата събота и неделя провалих ходенето до хижа Левски. В окото ми се настани нещо, провал!
Сега трябва да пазя поведение. Наздраве и на теб! Шъ съ опраим!
цитирай
29.
lubara -
Поздрави, demonwind!
26.03.2010 11:48
Синът ми заминава в Брюксел на работа, след месец.
Леле, какви супи го чакат да сърба!
цитирай
30.
pilcho -
Ех,
26.03.2010 11:54
лани един словак ми бра коприва от тукашната микро-планина... След месец-два и тук ще се покаже, но ще трябва сама да си набера... Еееееех, супичка! Как се размечтах, не е верно :)))
цитирай
31.
lubara -
Поздрави, pilcho!
26.03.2010 12:02
Аз казвал ли съм ти, че родът ми е от Черганово и Крън. Ама ти май не си по тези земи в момента.
цитирай
Мерси, поздрави и на теб!
Ако синът ти идва на работа в институциите на ЕС, задължително не трябва да се храни в столовете, че освен помия чат-пат сервират и чист Отров ;)
цитирай
33.
lubara -
Поздрави отново, demonwind, няма да го плаша, да не се откаже!
26.03.2010 12:29
Точно там отива. Горкият, той обича да си хапва!
цитирай
Но пък в парка Tervuren има хем коприва, хем спокойствие, каквото тази гъстонаселена държава трудно може да ти предложи.
Ако искаш съвети по отношение на райони за живеене - на твое разположение съм, защото тук контрастите са много силни - както си караш из приказка на Андерсен, изведнъж попадаш в Бронкс или Исламабад... ;)
цитирай
Същият като мен - и аз съм един сладокусник... Обаче отдавна отказах столовете - по-добре кисело зеленце в мазето, отколкото киселини в стомаха ;)
цитирай
36.
lubara -
35- demonwind!
26.03.2010 13:40
Бронкс няма да го изненада. Той живя там пет години, че и аз последния месец от пребиваванвето му намазах- бях му на гости.
Една негова приятелка, която работи в Брюксел, му търси квартира. Трябва да е за трима - жена и малък фърфалак, на три месеца.
цитирай
Тамън е за Woluwe-Saint-Lambert, хем близо до целта, хем сутрин те буди щиглец :)))
http://www.immoweb.be/fr/Rent.Estate.cfm?IdBien=2615362&xgallery=&xpage=1
http://www.immoweb.be/fr/Rent.Estate.cfm?IdBien=2532273&xgallery=&xpage=1
Нещо като тези биха му свършили идеална работа :)
цитирай
38.
lotos16 -
Ехей, Любо, и малко червен пипер се поръсва накрая....
26.03.2010 15:22
Утре не знам дали ще хвана риба, ама коприва ще гледам да набера...
цитирай
39.
lubara -
demonwind,
26.03.2010 15:24
Благодаря ти, препратих му линковете. Ако имам късмет и здраве, септември ще му гостувам.
цитирай
40.
lubara -
Поздрави, lotos16 !
26.03.2010 15:26
Да, аз обаче сложих червения пипер с лука, при запръжката. Абе, мъжка му работа.
Рибата дали ще се излъже не знам, ама ти много ми се издигна в очите с тази си страст!
цитирай
Септември е хубав месец, така че не се и замисляй :)
цитирай
Имам достъп и до една вътрешна база данни, обаче няма как да ти я пратя тук, ще трябва по електронна поща, че трябва да я копирам на файл
цитирай
43.
lubara -
Рибата още в морето... Поздрави, demonwind!
26.03.2010 16:56
Хватката е с нискобюджетните линии, при все, че сега има някаква промоция в редовните полети-100 евро.
цитирай
Нискобюджетните са добре, обаче само ако не носиш никакъв багаж, а и летището е в Шарлероа (на около 60-70 километра от Брюксел). Иначе дерат яко за всяко кило свръхбагаж (мисля че разрешаваха до 15 кила на човек). Ако има за 100 евро с нашите хубавци, не се и замисляй, определено са по-добри, кой каквото ще да казва.
цитирай
45.
анонимен -
Тия неща няма да решат никакви пр...
26.03.2010 17:03
Тия неща няма да решат никакви проблеми!!!
цитирай
46.
lotos16 -
Добро утро, Любо!
28.03.2010 08:14
Ей, пощури ме с тая коприва, както сладокусно си го описал - сиренце, яйчица, биричка...
Вчера зарязах риболова и брах коприва... То щото не кълвеше, де...
цитирай
47.
lubara -
Поздрави, lotos16 ! Честита Цветница!
28.03.2010 11:11
Аз пък отложих разходката за днес, но времето е толкова различно от вчерашното.
цитирай
48.
iliada -
Цветница е!ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!:)
28.03.2010 16:48
Клонки от върба се сипят
за здраве, щастие, любов.
Празнуват именници на цветята,
камбана бие с тържествен зов.
цитирай
49.
lubara -
Поздрави, iliada!
29.03.2010 09:10
Много красив празник, но малко остана недопразнуван покрай лошото време!
цитирай
Добро утро :) След вчерашния сравнително хубав ден, днес Столицата на Европа показа истинското лице - тежки облаци пъплят по небето, без надежда да позволят на слънцето да проникне поне за минутка. Ама и това не е болка за умиране - нали разправят, че до няколко години Гълфстрийма щял да изчезне, та времето тук да се стабилизира най-накрая. Само да не изчезнем и ние с него ;)))
До няколко минути синтезирам информацията и я имаш под формата на файл :)
цитирай
51.
lubara -
Поздрави, demonwind!
29.03.2010 11:55
Много ти благодаря за файла.
Тук времето също е мрачно и не е никак пролетно. Но ще се оправи, надяваме се.
И тогава септември ще бъде май!
цитирай