Постинг
09.12.2010 17:12 -
Тиквени работи
Автор: lubara
Категория: Лични дневници
Прочетен: 6643 Коментари: 26 Гласове:
Последна промяна: 16.12.2010 16:09
Прочетен: 6643 Коментари: 26 Гласове:
27
Последна промяна: 16.12.2010 16:09
Днес, както си вървях по пътя, видях на един стълб снимката на един добър мой познат, точно на моите години. Шеф на строително предприятие, в един квартал живеем. Познавам го от сума ти години.
Освен, че ми стана криво, си помислих, от какво да съм недоволен.
В събота ще приготвя този десерт, по-долу го споделям с вас.
А другата седмица ще ви изненадам с още една рецепта.
Не съм ги майсторил до сега. Ама нали има време за всичко, щом има здраве.
Желая го на вас, които ще прочетете този пост!
ПРОДУКТИ 1 средно голяма тиква (3 кг)
100-150 гр. овесени ядки
200-250 гр. сушени плодове - за настоящата са използвани стафиди, смокини, кайсии, сини сливи и фурми без костилки
200-250 гр. счукани орехи
4-5 с.л. мед
100 мл. ром (червен) - ПОЗВОЛЯВА СЕ и колкото душа САКА!
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Освен, че ми стана криво, си помислих, от какво да съм недоволен.
В събота ще приготвя този десерт, по-долу го споделям с вас.
А другата седмица ще ви изненадам с още една рецепта.
Не съм ги майсторил до сега. Ама нали има време за всичко, щом има здраве.
Желая го на вас, които ще прочетете този пост!
ПРОДУКТИ 1 средно голяма тиква (3 кг)
100-150 гр. овесени ядки
200-250 гр. сушени плодове - за настоящата са използвани стафиди, смокини, кайсии, сини сливи и фурми без костилки
200-250 гр. счукани орехи
4-5 с.л. мед
100 мл. ром (червен) - ПОЗВОЛЯВА СЕ и колкото душа САКА!
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Обърквате предварително сушените плодове, меда, орехите и рома да се накиснат и да поемат от аромата.
2. През това време приготвяте тиквата: първо отрежете малко от горната част, така че да стане като капаче, след което издълбавате добре с лъжица.
3. На дъното се изсипват овесените ядки, за да поемат от сока, който тиквата пуска и изсипвате сушените плодове (може да сложите и пресни ябълки и каквото подходящо още се сетите). След като напълните тиквата поставяте обратно капачето - за да може да се задушат плодовете вътре.
4. Пече се на умерена температура - приблизително 180 градуса за около 3-4 часа - докато се опече тиквата.
Следващ постинг
Предишен постинг
вратни пържоли може ли да се сложат?
цитирайУсмихна ме много! Ами това е рецептата, която ще направя другата седмица. Със свинско и червено винско!
цитирайЕй сега ще разправя на Геката да я сготви за неделя!
цитирайА другата седмица съм подготвил за Геката пълнена тиква, но с мръвки!
цитирайима такава рецепта, ще ти я изпратя : ))...
После искам петъчна снимка ; )...
цитирайПосле искам петъчна снимка ; )...
Обединени от простите човешки радости : )...
Поздрави!
цитирайПоздрави!
Има една със свинско и с черен дроб. На нея съм се спрял.
Много е лесна!
цитирайМного е лесна!
Даниела, то освен да творим литературни " бисери", трябва и да се радваме на кулинарните си произведения!
цитирайЕкстра е!!! И да - има и рецепти с месо. Става много мммм. особено, но вкусно и атрактивно за компанията.
Поздрави на Шефа:)))
цитирайПоздрави на Шефа:)))
10.
demar -
Ще го пробвам в почивните дни...
09.12.2010 21:02
09.12.2010 21:02
Благодаря и хубава вечер!
цитирайОхо, няма тайни за теб, значи!
Имам си шефка, и то вкъщи!
цитирайИмам си шефка, и то вкъщи!
То и за мен ще е прощъпулник! Хубава вечер!
цитирайЛюбара, много малко ром слагаш бе, човек!
Тиквата трябва да е опияняваща, за да си въобразяваш, че е друго!
Иначе - за нищо и никаква тиква - толкова труд!
Ха, наздраве с мойто си вино!
цитирайТиквата трябва да е опияняваща, за да си въобразяваш, че е друго!
Иначе - за нищо и никаква тиква - толкова труд!
Ха, наздраве с мойто си вино!
Наздраве и на теб!
Добре, корекция в рецептата направих!!!
цитирайДобре, корекция в рецептата направих!!!
изглежда вкусно
цитирайЩе го пробвам в събота и ще докладвам!
цитирайХубаво, че даде идея за нещо добро и нашенско, че тук знаеш как е ;) Весело изкарване на най-хубавите празници и догодина очакван да се видим за по-дълго тук, в Брюксел :)))
цитирайще си хапнем, че това си ни остана. Само да сме живи и здрави и да не почваме работа в Енергото(т.е. по стълбовете). Усмивки и давай рецепти, телето в мен попива такива работи!
цитирайЯворе, вчера разрязах една тиква. И си викам, не може да няма рецепти, да я напълня с благинки. Ще има и пълнена със свинско и черен дроб.
Дано да дойдем доготина пак, в центъра на Европа!
цитирайДано да дойдем доготина пак, в центъра на Европа!
Мая, то си е човещинка, да похапнем вкуснотии по празниците. Че от "Енергото" никой не е избягал, ама колкото по-късно, толкова по-добре.
цитирайАко знаеш как ни липсва Родината (не държавата) по Коледа, не е истина. Ама как да се прибере човек, като входа, в който живее, прилича на южновиетнамско бомбоубежище, току-що уцелено от виетконгска ракета, а вътре - плъх до плъха, пък къщичката ми извън София просто няма кой сега през зимата да я подгрее, да види дали нещо не тече и т.н... Нищо, нали зимата все пак не е толкова дълга, пък догодина смятаме през лятото да поостанем малко повечко в България.
цитирайПри нас нещата са по-добри. И в Младост, и в Стрелбище са си прилични общите части.
Лятото си е лято, денят голям, отпуски, пътувания...
цитирайЛятото си е лято, денят голям, отпуски, пътувания...
Страхотна рецепта. Ще я пробвам някой ден непременно, а сега ще си я копна.
цитирайВ момента се пече!
цитирайВкусна ли беше :)))
цитирайДобре е да се сложи и прясна ябълка, може и мандарина или портокал на късчета. Защото плънката от сушените плодове става малко суха.
Иначе всичко беше "О,КЕЙ " !
цитирайИначе всичко беше "О,КЕЙ " !
Търсене
Блогрол
1. Катя е слънчева жена!
2. Моята смокиня и Каваците.
3. Първият ми текст - Централна Стара планина.
4. Бързотечно си тече животът!
5. Един приятел, Веско от Веселиново-Ямболския край.
6. Всеки има своите Хималаи. Но това са истинските на Зори.
7. Рожден ден - разказ
8. Цвете в моето око.
9. Чичо ми Чавдар - споменът е жив!
10. Тилито-Лилито, една душа безбрежна!
11. Стефо, благодаря ти!
12. Аnni Cordy
2. Моята смокиня и Каваците.
3. Първият ми текст - Централна Стара планина.
4. Бързотечно си тече животът!
5. Един приятел, Веско от Веселиново-Ямболския край.
6. Всеки има своите Хималаи. Но това са истинските на Зори.
7. Рожден ден - разказ
8. Цвете в моето око.
9. Чичо ми Чавдар - споменът е жив!
10. Тилито-Лилито, една душа безбрежна!
11. Стефо, благодаря ти!
12. Аnni Cordy