Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2008 16:59 - Защо е така ? - малки мисли
Автор: lubara Категория: Туризъм   
Прочетен: 911 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.11.2008 18:18


                       Реших да поместя едно разказче за моя приятел Наско , той го заслужава . Но имам проблем при форматирането , от ляво се губят първите думи на изречението . Защо ли е така ? До сега с другите постинги не бе се случвало .
                      Нищо , пак ще напиша нещо за Насенцето . Той работи в телевизията . Канал 1 . Там много го обичат и тачат .
                       Но сега Наско си е взел годишен отпуск и е заминал на Слънчев бряг . Но не по дирите и спомените на нашите млади години . А да прави инсталации . Не мислете , че Наско ще конкурира Кристо в авангардното изкуство . Не , Наско ще прави пари , като прокарва елинсталации в новите хотели оттам главното шосе . Това , което ограждаше навремето този хубав комплекс .
                       Е , Наско . И ти , макар и косвено с труда си подхранваш тези строителни безумия . Бетон , стъкло и метал . Колкото повече кич и идиотщина в липсата на инфраструктура и човешки облик , толкова повече . Както е казал героят в " Мечо пух . " 
                       Миналото лято бях по Южното ни Черноморие . Навсякъде струпани безумни строежи , които ще се завършат . И чужденците ще се тъпчат в тях , наслаждавайки се на нашето море и слънце . И ще потекат едни пари , страшна работа . Съмнявам се .  Къмпинг " Нестинарка " например е целият сринат и превърнат в жилищен комплекс . Прахоляк , гъчканация и високи цени . А бе ще стане , имайте търпение .
                        Преди две лета минах покрай Шкорпиловци . Там съществуваше преди години къмпинг " Изгрев " . Широк и ситен пясък , гора зад него , оазис на спокойствието и красотата . Сега е изоставен и чака поредният магеломански инвеститор . Тук - там стърчи скелетът на дървено бунгало или тарабата на малко магазинче . То навремето всичко бе малко , и бунгалцата , и ресторантът , и нашите надежди за нещо по- различно .  Но това ли е различното и съвременното ?  Асфалт на двадесет метра от морето , бетон  и лукс на единадесетия етаж .  

                                   Ех , Наско ! Вместо да напиша за теб виж какво се получи . Но ти ще ми простиш за това отклонение в мислите ми . 
                                     Нали затова са приятелите !


Тагове:   малки,   мисли,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubara
Категория: Изкуство
Прочетен: 4601349
Постинги: 689
Коментари: 9099
Гласове: 19637
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930