Постинг
24.10.2012 12:52 -
Напитка, нещо като амброзия
Автор: lubara
Категория: Други
Прочетен: 14974 Коментари: 26 Гласове:
Последна промяна: 24.10.2012 17:57
Прочетен: 14974 Коментари: 26 Гласове:
19
Последна промяна: 24.10.2012 17:57
ТАЗИ НЕДЕЛЯ - 21 НОЕМВРИ 2 ШЕСТВИЯ В СОФ...
Как медиите ни се дупят на лъже полицият...
Софийският катедрален храм „Св. Неделя“
Как медиите ни се дупят на лъже полицият...
Софийският катедрален храм „Св. Неделя“
Следващ постинг
Предишен постинг
1.
miuenski -
малиново вино
24.10.2012 12:56
24.10.2012 12:56
малиново вино
цитирай
2.
анонимен -
Сайдер.
24.10.2012 12:58
24.10.2012 12:58
Сайдер.
цитирайВино, но не малиново. Не и сайдер.
цитирай
4.
miuenski -
вино от глухарчета : )
24.10.2012 13:23
24.10.2012 13:23
вино от глухарчета : )
цитирайE, ама глухарчетата червени ли са?
цитирай
6.
анонимен -
Това е
24.10.2012 14:21
24.10.2012 14:21
винце от арония!!!
цитирайНе е вино от арония. Онова е тъмно.
цитирай
8.
анонимен -
Братче,
24.10.2012 14:54
24.10.2012 14:54
да не е шипково вино. Дядо ми правеше такова!
цитирайТази трябва да е с джанки, леко розови...
Сварява ги в голяма тенджера, без костилките, прецежда през гивгир и подсладява с пчелен мед,като поизстине...
После - в бутилки и в хладилник.
Долу Кока Кола!!!
цитирайСварява ги в голяма тенджера, без костилките, прецежда през гивгир и подсладява с пчелен мед,като поизстине...
После - в бутилки и в хладилник.
Долу Кока Кола!!!
Най-близо е анонимното братче, № 8. Има шипки, има и ...
цитирайИскам да пия от тази кимбинация от шипки и... ГЛОГИНКИ!:-)) плодчетата на глога са червени! я да видя , дали ще остана на сухо?
цитирайДренки, трънки и глогинки. Нали все по планините скитосваш...
Наздраве:)
цитирайНаздраве:)
но и да не е напиши как го правиш ,ще ми е интересно.
цитирай..къпини :)
цитирайТрънки, глогинки и шипки. Поздрави!!!
цитирай
16.
анонимен -
Това е
25.10.2012 00:32
25.10.2012 00:32
котешка мочка.
цитирайДобро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за въпроса!
Нямам представа, какво е, обичам експериментирането.
Съвет, не се сърдете, пресипете го в стъклено шише, всеки фермент или спиртен извлек е проблемен за тялото, ако се съхранява в пластмасови съдове.
Приятен и ползотворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирайБлагодаря Ви, за въпроса!
Нямам представа, какво е, обичам експериментирането.
Съвет, не се сърдете, пресипете го в стъклено шише, всеки фермент или спиртен извлек е проблемен за тялото, ако се съхранява в пластмасови съдове.
Приятен и ползотворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
Да, приготвил съм я, за да те почерпя с нея, когато втори път ми дойдеш на гости.
цитирайДядо Кольо, за два дни я изпивам, а какво е, само Невена позна.
цитирайАндрей, Лили, много сте близо, но все пак нещо липсва при Андрей. А при Лилито дренките са заместили шипките.
цитирайСАМО Невена отговори вярно. В нея не съм се съмнявал въобще!
Рецептата: Килограм и двеста-триста грама от : 1. Шипки.
2. Трънки.
3. Глогинки.
Двеста и петдесет грама захар, пет литра вода, чаена лъжичка лимонена киселина.
След седмица е готово. Прави се два, до три пъти.
цитирайРецептата: Килограм и двеста-триста грама от : 1. Шипки.
2. Трънки.
3. Глогинки.
Двеста и петдесет грама захар, пет литра вода, чаена лъжичка лимонена киселина.
След седмица е готово. Прави се два, до три пъти.
като знам колко са стипчиви на вкус трънките не допусках, че ще ги сложиш в питието? А иначе, преди време сам беше издал какво си набрал при един твой излет- точно тези три съставки! Да си го пийнеш с удоволствие и Наздраве!
цитирайот това винце, за да получи ефекта от нормалното вино? :))))))
цитирайДокторе, това е безалкохолна напитка. Иначе само от трънки се прави истинско плодово вино. Не е лесно обаче. Една доза трънки, една захар и две вода.
Преди десетина години в мазето така беше кипяло, че по тавана се бяха залепили половината трънки, все още има по някоя от тях. Миналата година пробвах отново, справих се горе-долу. Става със страхотен цвят, на вкус е супер, но майката му е на градус да го докараш.
цитирайПреди десетина години в мазето така беше кипяло, че по тавана се бяха залепили половината трънки, все още има по някоя от тях. Миналата година пробвах отново, справих се горе-долу. Става със страхотен цвят, на вкус е супер, но майката му е на градус да го докараш.
Андрей, трънките са много по-ароматни от шипките и глогинките. Е, твоето вино си е както трябва, от истинско грозде. За завиждане си, приятелю!
цитирайБраво на майстора!
цитирайТърсене
Блогрол
1. Катя е слънчева жена!
2. Моята смокиня и Каваците.
3. Първият ми текст - Централна Стара планина.
4. Бързотечно си тече животът!
5. Един приятел, Веско от Веселиново-Ямболския край.
6. Всеки има своите Хималаи. Но това са истинските на Зори.
7. Рожден ден - разказ
8. Цвете в моето око.
9. Чичо ми Чавдар - споменът е жив!
10. Тилито-Лилито, една душа безбрежна!
11. Стефо, благодаря ти!
12. Аnni Cordy
2. Моята смокиня и Каваците.
3. Първият ми текст - Централна Стара планина.
4. Бързотечно си тече животът!
5. Един приятел, Веско от Веселиново-Ямболския край.
6. Всеки има своите Хималаи. Но това са истинските на Зори.
7. Рожден ден - разказ
8. Цвете в моето око.
9. Чичо ми Чавдар - споменът е жив!
10. Тилито-Лилито, една душа безбрежна!
11. Стефо, благодаря ти!
12. Аnni Cordy