Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2013 15:40 - Седмицата в три събития
Автор: lubara Категория: Изкуство   
Прочетен: 2487 Коментари: 4 Гласове:
13

Последна промяна: 23.03.2013 15:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                     Тази седмица служебното правителство имаше не леката задача да посочи, кои са целевите групи от населението, които най-много се нуждаят от подпомагане от държавата, тоест от пари. Това сподели пред журналисти вицепремиерът и социален министър Деяна Костадинова. Дали са го сторили, остава за нас загадка. А живо ни интересува, защото всички ние имаме деца, ученици, или възрастни родители. Някои от нас са безработни. Та целевата помощ за месец април щяла да е 65 лева. Каква щедрост!
                      Министърката допълни също, че с увеличението на пенсиите от 1 април част от пенсионерите, които досега са получавали енергийни помощи, ще бъдат ощетени, тъй като ще излязат извън праговете. Костадинова е категорична, че това ще бъде променено. Трай бабо, за хубост, е казал народът! Пенсионерите пък нямало как да разчитат на повишаване на пенсиите, защото бюджета не позволява. Трябвало законодателна промяна. А това не е по възможностите на служебното правителство.
                       Има и предложения, че би могъл да се разпредели ресурсът за инвестиции на държавата към социални помощи. Ако се посегне към инвестициите, това води до фалит на фирми, бизнесът няма да е съгласен с това, ще доведе и до загуба на работни места. С една дума, желание има, но няма възможност. Това вече сме го играли, си мисли народът, притиснат от дългата зима, високите цени на тока и парното, и липсата на реални перспективи за повишаване на доходите му.

                     Интронизацията на новия папа се излъчи по националната телевизия преди няколко дни. По неочакван начин папа Франциск показа отношението си към хората, изпаднали в бедност. В първите редове, наред с лидерите от цял свят като личен гост на папата е бил и един събирач на боклук от Буенос Айрес, предаде БНТ.
"Имах честта да пътувам с делегацията, а после папа Франциск искаше да бъдем в привилегированата зона, където щеше да е семейството му, защото и ние се чувстваме като негово семейство, бедни работници, които се борят за правата на бедните", сподели Серхио Санчес. Тази новина не би трябвало да впечатли нас, българите. Та и нашият току-що избран патриарх Неофит показа внимание и заинтересованост към здравето на един от народа, посещавайки го в първите дни на управлението си в Правителствената болница. Ами нали там всеки нуждаещ се може да получи медицинска помощ. Е, има една незначителна подробност, да има направление от личния лекар, ако има такъв. И малко пари, да плати за престоя си. Но това са подробности.

                      Българският футбол изправя глава. В петък националният отбор победи убедително групата от Малта. Защо не тима ли? Ами професията на почти всички играчи
е така разноцветна … Общ работник, математик, счетоводител, и някакви други
труженици, били получавали цели 25 евро след края на всяка тренировка. Че и
тренирали по два пъти на седмица. Сметнете го, това се равнява почти на средната
заплата у нас. Какво ще ги жалим, заслужаваха си да им надуем шушоните.
                      Е, те и екс депутатите сега си имат проблеми. Масово се записват на
борсите по труда, има да се мъчат с тези малко над хиляда лева български девалвирали левчета. И това ще е цяла година, ако не си намерят постоянна работа. Но това е друга
тема. Макар, че са свързани поне с първото събитие, което беляза изминалата вече първа пролетна седмица.

 23.03.2013                                              Любомир Николов

 

                      




Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bojo12345 - По първато събитие....
23.03.2013 16:28
Новият Премиер си покани на тристранният съвет старите участници - разните синдикалисти с бради и лули:)))), та трай бабо за хубост!
На новия папа му видяхме медът - нека мине време да му видим и жилото!
За футбола ( не ме интересува българският) от край време не коментирам ,
проявявам интерес към индивидуалните спортове!
цитирай
2. lubara - Поздрави, bojo12345 !
23.03.2013 16:31
Божо, ша са оправим, ножът е дървен!
цитирай
3. pvdaskalov - Едно мнение:
25.03.2013 11:55
Като че ли идва времето, когато на всеки българин трябва да се осигури минимумът средства за оцеляване, а остатъкът да се разпределя според заслугите към обществото, таланта, бизнес успеха. Иначе ще има още факли. Уви!
Заживяваме като при обсада. Дано не съм прав...
цитирай
4. anwel - Добър и коректен коментар на
25.03.2013 20:30
случващото се по света и у нас! Неприятното е, че нашенската действителност не е много коректна към нас пенсионерите! Но ние сме издръжливо племе! Ще ни бъде и в такова време!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubara
Категория: Изкуство
Прочетен: 4591798
Постинги: 689
Коментари: 9099
Гласове: 19630
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930