Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2010 18:40 - Гювеч по Любарски
Автор: lubara Категория: Изкуство   
Прочетен: 5283 Коментари: 26 Гласове:
27

Последна промяна: 01.09.2010 11:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
         Нали ходих на туризъм, сега трябва да пазя поведение. Затова сготвих това. Постен гювеч: Патладжан, лук, морков, чушки, картофи, магданоз, олио, микс от сол и пипер. Няколко скилитки чесън, дребно нарязани. Олио на око. Отгоре, едро нарязан патладжан, на филийки. Печеш, отгоре заливаш с една кофичка кисело мляко, в него си разбъркал едно яйце.
        Изстудяваш две-три бири, и всички прегрешения са ти простени.


image



Гласувай:
27



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mamas - Ха!
28.07.2010 18:49
И аз днес направих гювеч (дъщеря ми много го обича), но в тенджера. Нямах моркови, но пък добавих домати и една тиквичка. Стана много вкусно.
Но твоята рецепта ме заинтригува. Като се прибера в Ямбол, ще я пробвам.
Наздраве!
цитирай
2. lubara - Поздрави, mamas !
28.07.2010 18:57
Не забравяй бирата!
цитирай
3. nicodima - И тиквичка, и тиквичка : )...
28.07.2010 19:04
И 2-3 картофа ; )...
Със зехтин по-върви...
цитирай
4. lubara - Поздрави, nicodima !
28.07.2010 19:06
Картофи сложих, повечко. Можеше и зелен фасул, можеше и тиквичка, можеше и със зехтин.
Ама и така става. Ще го пробвам след час.
цитирай
5. henzelski - Ама верно ли
28.07.2010 19:54
това за прегрешенията, Любо...;)))
цитирай
6. priqtel12 - Да,
28.07.2010 20:09
рецептата си заслужава да се пробва, щом действа за забравяне на прегрешенията....:)) Разбира се, че и с бирата, без нея не е същото....
Хубав апетит и наздраве!
цитирай
7. lubara - Поздрави, henzelski !
28.07.2010 21:04
Краси, ами аз още като съм тръгнал, съм съгрешил. Ама като ме привличат, пустите му върхове!
цитирай
8. lubara - Поздрави, priqtel12 !
28.07.2010 21:06
Ива, хич не беше зле, малко като имамбаялдъ станал гювечът. Бирата-задължително студена, разбира се.
цитирай
9. razkazvachka - Много идеен гювеч!
28.07.2010 21:34
Ще го готвим утре с повечко бира:))))
цитирай
10. rummi - много лесно
28.07.2010 21:42
ти прощават на тебе ;-)
цитирай
11. lubara - Поздрави, rummi!
28.07.2010 22:00
Много ме разсмя, че какво пък толкова съм направил?!
цитирай
12. lubara - Поздрави, razkazvachka!
28.07.2010 22:01
Готин е, ще видиш!
цитирай
13. eien - А водичка от близкото изворче не му ли се прибавя
29.07.2010 05:55
на око?
цитирай
14. lubara - Далечни поздрави, eien!
29.07.2010 07:37
Този въпрос е поставен точно на място. Представяш ли си как би изглеждала тази вкуснотия на дървените маси пред хижа Добрила например?! И що бира...
цитирай
15. hel - Често оставям прозата да я чета в ...
29.07.2010 09:37
Често оставям прозата да я чета в по-подходящ момент, че иска време. И съм прескочила твоя толкова вкусен минипостинг!
Баща ми правеше такъв гювеч, оставяхме го в една обществена фурна, а вечерта си го взимахме готов и невероятно вкусен. Благодаря за спомена! Днес и аз ще правя гювеч.
Нека ви е вкусна трапезата и бирата!

цитирай
16. kasnaprolet9999 - Браво Любара,
29.07.2010 10:20
с повече въображение много се постига, не случайно най-добрите готвачи са мъже. Един наш познат ме научи на такава манжа, само че в тефлонов тиган под капак се задушават чушки, праз лук, патладжани тиквички, моркови и чушки, нарязани на кубчетаслага, половин люта чушка и малко чесън на скалидки. Мазнината по желание-олио или зехтин, но задължително се прибавя в началото една чаша вода за да се задуши. Тази рецепта също става като имамбълдъ, разликата е че в тази жега не пускаш фурната да ти загрява околното пространство в тези жеги. Поздрави и не е лошо първо да сготвиш, а после да забегнеш нанякъде, аз така правя за по-сигурно, после си спомнят с тъга за мен и благодарност че съм помислила и за тяхното коремно щастие :)))) Другата седмица пак съм замислила такъв пъклен план, но първо ще напълня една голям глинен гювеч, та да им стигне за цяла седмица. Ще ходя да си нагледам плъховете и билките в Макоцево.
цитирай
17. lila - ооо. . . вегетариански разкош! ...
29.07.2010 12:21
ооо...вегетариански разкош!
здравей, любара!
цитирай
18. benra - вкусно
29.07.2010 12:30
изглежда, Любо, а не съм обядвала все още
цитирай
19. lubara - Поздрави, hel!
29.07.2010 12:53
Аз съм писал за фурната , която беше на обръщалото на 6-тата трамвай. До хотел Хемус.
" То не беше ходене, то не беше чудо. Дядо ми се беше сприятелил с един гъбар, бай Дончо се казваше. Той продаваше до нас, на обръщалото на шестицата, над фурната, в която се изпичаха всякакви гювечи. Жълти и бели тикви, баници, гювечи с месо, аз носех в готовата тава наредени зеленчуци с много гъби. Гъбите добре заместват месото. Най- много обичах да взимам изпечената тава, ухаеща и пареща с наполовина изгоряла бележка, залепила се в горния край на съда. По тази бележка фурнаджията даваше вече изпеченото, кой каквото си е донесъл. Понякога си мислех, че ако сбърка и ми върне тава с агнешко, няма да му се разсърдя. Не грешеше никога. "
цитирай
20. lubara - Поздрави, berna!
29.07.2010 12:55
Аз вече хапнах. Но без бира. И за довечера остана, тогава ще тресна една.
цитирай
21. lubara - Поздрави, lila !
29.07.2010 12:56
Здравей lila, красиво стихотворение която ни е подарила!
цитирай
22. lubara - Поздрваи, kasnaprolet9999 !
29.07.2010 12:59
Те без теб са загубени, и без да бягаш, трябва да го знаеш.
Блазе ти за Макоцево, ще си отживееш на воля, на природа, и на спокойствие, нали!
цитирай
23. ckarlet - Винаги е интересно и забавно при ...
29.07.2010 13:30
Винаги е интересно и забавно при теб, Lubara!
А сега и много вкусно ми изглежда:))
Поздрави и от мен!
цитирай
24. lubara - Поздрави, ckarlet !
29.07.2010 13:43
Малките радости на живота, в случая една тава с гювеч, и две-три студени бири.
Импровизирах, и този път се получи.
цитирай
25. makont - То, човек като си хапне и става снизходителен,
29.07.2010 13:49
Хем сит, хем опростен! Е това е работа! Отивам да джуркам гювеча, но ще сложа и малко мръвка, че иначе ще ми дадат червен картон!
цитирай
26. lubara - Поздрави, makont!
29.07.2010 14:07
Това е да уцелиш ваксата. Не държа на мръвката, особено сега, лятото.
Но на бирата държа!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubara
Категория: Изкуство
Прочетен: 4598047
Постинги: 689
Коментари: 9099
Гласове: 19635
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930