Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2020 09:25 - За Паяка , Тенис кортовете , сградата на Зем. банка , Депото за ТБО , и т.н. в горещ дайджест през август 2020 . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1101 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
           След като всички наблюдаваме мъчителното разделяне с властта на премиера Борисов - определено загубил общественото доверие , и пропуснал момента да излезе поне с някаква Чест от надробената лично от него каша , е време да обърнем нашето внимание върху очертаващите се сериозни местни провали на кмета Дарин Димитров от ГЕРБ , за които вече стана ясно  , че има точно цели  : 0.00 лева командировъчни за второто тримесечие на 2020 година  . . .  Конграчулейшънс !  

   Шумно обявеният и стартирал дейността си през м. януари 2020 г. т.н. Паяк започна да става все по - призрачен в града ни  , и според мен в скоро време и официално ще приключи своята ( от самото начало според мен )  , обречена на неуспех дейност . 

Ето и официалната справка за неговата дейност в последните 4 месеца - за м. април няма дейност , за м. май - репатрирани 2 ППС , и платени 80 лева , за м. юни - платени 1 000 лева ( 30 бр. ППС освободени на място срещу 20 лева , и 10 ППС репатрирани по 40 лева ) , за м. юли - платени 60 лева  ( за 1 + 1  ППС  )  . . . 
   Очевадно е , че дейността му приключва безславно съвсем скоро , имайки впредвид и факта , че самият репатриращ автомобил е обявен за продажба от г-н Антонов , на цена от 30 000 лева .  Наскоро стана ясно също така , че той е обявен  като координатор на партията на Слави Трифонов в Областта ни , което показва едно друго поприще за развитие , може би  .  

   Семпло откритите на 09.06. 2020 г от кмета Димитров нови тенис кортове , в които бяха вложени около 260 000 лева общински средства , генерират очаквано за мен и доста семпли приходи за първите два месеца от тяхното функциониране - съответно 2 , 794 лв. за м. юни , и 1 , 286 лв. за м. юли , или общо 4 , 080 лв. с ДДС за периода .  

Съвсем лесно може да се пресметне , че това вложение може да се изплати за около + -  . . . период от двадесетина години - да не говорим въобще , че тениса на корт може да  е всичко друго , но не става  за развитие на масовия спорт , все пак ! 
Като прибавим чистият факт , че цялата дейност по изграждането на кортовете НЕ Е ОБЕЗПЕЧЕНА С НУЖНИТЕ СТРОИТЕЛНИ ДОКУМЕНТИ И РАЗРЕШЕНИЯ , картинката става достатъчно тъжна и там . . . 

  Сериозно забуксува намерението на управата ни за отдаване на концесия на сградата на Земеделска банка . След приетото Рещение от Общинския съвет в началото на 2020 година  , тези дни повторно бе удължен срокът за подаване на оферти за участие в самата процедура - този път до 30.10.2020 г. 
   Явно е , че това Решение бе прието за конкретен човек тогава ( на самото заседание д-р Димитров лично потвърди , че има такъв инерес !  ) , но впоследствие нещо се е променило при него , и сега се увисва и с това намерение със страшна сила . 
   А пък  самата сграда продължава тихо да се руши пред очите на всички ни  . . .  

   Изграждането на новата клетка на регионалното депо за ТБО също не може да стартира поради липсата на предвидените средства - ако не греша , в общ размер на около 5 000 000 лева . 
  От откъслечената информация , получена от Общината на поредното ми Заявление по ДОИ става ясно , че Договорът за нейното изграждане е в обем от над 900 листа , има го на сайта на Общината , и ако не греша , е сключен след проведена Обществена поръчка със спечелилата го  фирма " Стройкомерс ТТ " ЕООД , на г-н Тошко Райчев . 

Остава да виси големият въпрос : Още колко години градът ни ще извозва своите ТБО на сметището на град Шумен в кв. Дивдядово , и колко ще продължава да ни струва това на всички нас ?  

   На първо четене смятам , че в очакване на Решението на Адм. Съд Велико Търново по Делото за финансовите корекции около изпълнението на Водния цикъл , търсени от управляващият орган на Програмата Околна среда от Общината ни  в размер на около 2 800 000 лева , изброените от мен теми  са достатъчно  важни неудачи , за които обаче напазаруваните за поредна година т . н.  местни медии традиционно и дума няма да продумат , разбира се  . . . 

   За тях е най - важен ремонта в парка Роден кът  , като услужливо пропускат да се интересуват за  съдбата на частният терен от 4 дка в него , останал  след премахването на сградата на бившата ни Механа . 
  Неизпълнението по Договорът за нейното купуване , касаещо построяването на модерен хотелски комплекс при максимално възможната застройка в него вече  отива към своята двадесетгодишнина , но нейсе !  

   В очакване и  на други добри новини , както и съдебни Решения !  , ви пожелавам сега  :  


     КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА  !  



   


Тагове:   ЦСКА,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1322347
Постинги: 769
Коментари: 98
Гласове: 614
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031