Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2017 14:02 - Меглена Пръмова надзирава европейските партии. Пак е на черешата.
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3224 Коментари: 3 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Меглена Кунева-Пръмова надзирава европейските партии. Пак е на черешата.

            Снахата Пръмова не мирясва и вече тегне и на ЕС, но си има вещи и грижовни покровители, които никога, ама наистина никога не я изоставят. Вече като бивш лидер на личната и партия „България на гражданите” и вицепремиер тя вече е в Комитета към Европейската комисия, който ще се занимава със статута и финансирането на европейските политически партии. От  2014 год. са приети нови правила за статута на политическите партии и свързаните с тях фондации. Целта е да станат по-прозрачни при финансирането им и да се спазват ценностите на ЕС.

Назначението е обвързано с подписването от всяко определено за член лице на декларацията за независимост и липса на конфликт на интереси, става ясно от решение на Европейската комисия от 26 юли 2017 год. Ето какво гласи декларацията дословно, която Снахата трябва да подпише: “Няма да искам и няма да приемам указания от институции или правителства, нито от каквито и да било други органи, служби или агенции. Ще се въздържам от всякакви действия, които са несъвместими с характера на възложените ми функции. Декларирам, че доколкото ми е известно, не съм в конфликт на интереси. Конфликт на интереси съществува, когато безпристрастното и обективно упражняване на задълженията ми на член на комитета, съставен от независими изтъкнати личности, е опорочено по причини, свързани със семейството, личния живот, политическата, националната, философската или религиозната принадлежност, икономически интерес или всякакъв друг интерес, който е общ с този на потенциален получател. По-специално декларирам, че не съм член на Европейския парламент, на Съвета или на Комисията. Не упражнявам изборни мандати. Не съм длъжностно лице или друг служител на Европейския съюз. Не съм настоящ или бивш служител на европейска политическа партия или на европейска политическа фондация”.

Както виждате абсолютно безсмислен текст, с типичния брюкселски сленг и както виждате сякаш писан за нашата кандидатура. Тя се провали като автор на антикорупционния закон в България, провали се като образователен министър, да не говорим за предишните и битности на европейски комисар, главен преговарящ и т.н. Но очевадно е повече от удобна и подходяща за назирател на политическите партии и фондациите им. Веднага страните / Унгария, Полша, Франция и Холандия/ се възпротивиха остро на създаването и функционирането на такава комисия, комитет или каквото там е, но Юнкер ще се намеси и ще прокара нашето момиче на тази длъжност. Разбира се е достатъчно добре платена. Въобще не виждам като как Меглена Пръмова ще надзирава, иска отчети и движението на финансите на „Конрад Аденауер” или „Ханс Зайдел”, например, след като в Германия има достатъчно механизми за контрол, Сметна палата и т.н.

ЕС и Европейския парламент отдавна скърцат  и една от основните причини е свърхбюрокрацията, непозната по другите ширини на планетата. При Брекзит неправителствена организация на острова бе изчислила, че всяка година над  един милиард евро изтичат от бюджета на ЕС за дублиращи органи, напълно излишни администрации и прекалено високи заплати за администрацията на Брюксел, включително и „компенсациите” при напускане на постовете или преместването другаде на „ценните” кадри. От тях богато се възползва и самата Кунева, когато напусна комисарството и се премести в борда на една от големите банки  „Пари-Ба”.

Снахата остави партията си в ръцете на „младото лъвче” Димитър Делчев, син на стария и другар от далаверата „Габон” – една от големите игри на новораждащата се българска олигархия. И замина по живо, по здраво към Меката на българския бюрократ – Брюксел. А щеше да работи за изключително важните си приоритети – образование, укрепване на десните ценности и борба с корупцията… И ни остави да се чудим и да се отвращаваме за пореден път от пътя на родните ни политици, за които думички като „кауза, идеали, ценности, чест и достойнство” отдавна са просто празни от съдържание и напълно безсмислени. Над всички тях блести с неподражаемото си шикалкавене снахата Кунева-Пръмова.




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. apostapostoloff - А бе, аз на Пръмовица и
10.10.2017 17:44
5 лева не бих и поверил, но нейсе, запуши го.

Тази джофра май ще се окаже най- големият паразит в българската политическа история...
цитирай
2. zaw12929 - ИЗРАСТВАНЕТО И Е ФАКТ НЕОСПОРИМ... ТОВА СЕ ПОЗВОЛЯВА.. НА ТАКИВА
11.10.2017 06:04
Снахата остави партията си в ръцете на „младото лъвче” Димитър Делчев, син на стария и другар от далаверата „Габон” – една от големите игри на новораждащата се българска олигархия. И замина по живо, по здраво
цитирай
3. batogo - !!!:))) Няма ляв, който да не е паразит.
20.10.2017 16:34
Видиш ли човек, който се интересува само от властта, да знаеш, че винаги е у лево и обича червеното знаме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541112
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031