Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2010 17:12 - Тиквени работи
Автор: lubara Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6556 Коментари: 26 Гласове:
27

Последна промяна: 16.12.2010 16:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        Днес, както си вървях по пътя, видях на един стълб снимката на един добър мой познат, точно на моите години. Шеф на строително предприятие, в един квартал живеем. Познавам го от сума ти години.
         Освен, че ми стана криво, си помислих, от какво да съм недоволен.
         В събота ще приготвя този десерт, по-долу го споделям с вас.
         А другата седмица ще ви изненадам с още една рецепта.
         Не съм ги майсторил до сега. Ама нали има време за всичко, щом има здраве.
         Желая го на вас, които ще прочетете този пост!

ПРОДУКТИ 1 средно голяма тиква (3 кг)
100-150 гр. овесени ядки
200-250 гр. сушени плодове - за настоящата са използвани стафиди, смокини, кайсии, сини сливи и фурми без костилки
200-250 гр. счукани орехи
4-5 с.л. мед
100 мл. ром (червен)   -  ПОЗВОЛЯВА СЕ и колкото душа САКА!

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ image

1. Обърквате предварително сушените плодове, меда, орехите и рома да се накиснат и да поемат от аромата.

image

2. През това време приготвяте тиквата: първо отрежете малко от горната част, така че да стане като капаче, след което издълбавате добре с лъжица.

image

3. На дъното се изсипват овесените ядки, за да поемат от сока, който тиквата пуска и изсипвате сушените плодове (може да сложите и пресни ябълки и каквото подходящо още се сетите). След като напълните тиквата поставяте обратно капачето - за да може да се задушат плодовете вътре.

image

4. Пече се на умерена температура - приблизително 180 градуса за около 3-4 часа - докато се опече тиквата.





Гласувай:
27



1. petak - Две-три
09.12.2010 17:18
вратни пържоли може ли да се сложат?
цитирай
2. lubara - Поздрави, petak!
09.12.2010 17:21
Усмихна ме много! Ами това е рецептата, която ще направя другата седмица. Със свинско и червено винско!
цитирай
3. razkazvachka - Я, хубаво!
09.12.2010 18:41
Ей сега ще разправя на Геката да я сготви за неделя!
цитирай
4. lubara - Поздрави, razkazvachka !
09.12.2010 18:55
А другата седмица съм подготвил за Геката пълнена тиква, но с мръвки!
цитирай
5. nicodima - petak,
09.12.2010 19:11
има такава рецепта, ще ти я изпратя : ))...
После искам петъчна снимка ; )...
цитирай
6. nicodima - Любо, ставаме клуб по интереси в блога : )))...
09.12.2010 19:12
Обединени от простите човешки радости : )...
Поздрави!
цитирай
7. lubara - Поздрави, nicodima !
09.12.2010 19:13
Има една със свинско и с черен дроб. На нея съм се спрял.
Много е лесна!
цитирай
8. lubara - Поздрави, nicodima !
09.12.2010 19:17
Даниела, то освен да творим литературни " бисери", трябва и да се радваме на кулинарните си произведения!
цитирай
9. tili - Това съм го правила.
09.12.2010 20:59
Екстра е!!! И да - има и рецепти с месо. Става много мммм. особено, но вкусно и атрактивно за компанията.
Поздрави на Шефа:)))
цитирай
10. demar - Ще го пробвам в почивните дни...
09.12.2010 21:02
Благодаря и хубава вечер!
цитирай
11. lubara - Поздрави, tili !
09.12.2010 21:03
Охо, няма тайни за теб, значи!
Имам си шефка, и то вкъщи!
цитирай
12. lubara - Поздрави, demar!
09.12.2010 21:05
То и за мен ще е прощъпулник! Хубава вечер!
цитирай
13. santiment - Любара, много малко ром слагаш бе, ...
09.12.2010 21:31
Любара, много малко ром слагаш бе, човек!
Тиквата трябва да е опияняваща, за да си въобразяваш, че е друго!
Иначе - за нищо и никаква тиква - толкова труд!
Ха, наздраве с мойто си вино!
цитирай
14. lubara - Поздрави, santiment !
09.12.2010 21:38
Наздраве и на теб!
Добре, корекция в рецептата направих!!!
цитирай
15. martiniki - мммм
09.12.2010 21:57
изглежда вкусно
цитирай
16. lubara - Поздрави, martiniki !
09.12.2010 21:59
Ще го пробвам в събота и ще докладвам!
цитирай
17. demonwind - Здравей, Любо!
10.12.2010 10:00
Хубаво, че даде идея за нещо добро и нашенско, че тук знаеш как е ;) Весело изкарване на най-хубавите празници и догодина очакван да се видим за по-дълго тук, в Брюксел :)))
цитирай
18. makont - Вкусно звучи,
10.12.2010 11:13
ще си хапнем, че това си ни остана. Само да сме живи и здрави и да не почваме работа в Енергото(т.е. по стълбовете). Усмивки и давай рецепти, телето в мен попива такива работи!
цитирай
19. lubara - Поздрави, demonwind!
10.12.2010 11:18
Яворе, вчера разрязах една тиква. И си викам, не може да няма рецепти, да я напълня с благинки. Ще има и пълнена със свинско и черен дроб.
Дано да дойдем доготина пак, в центъра на Европа!
цитирай
20. lubara - Поздрави, makont!
10.12.2010 11:20
Мая, то си е човещинка, да похапнем вкуснотии по празниците. Че от "Енергото" никой не е избягал, ама колкото по-късно, толкова по-добре.
цитирай
21. demonwind - Леле Любо, блазе ти :)))
10.12.2010 12:30
Ако знаеш как ни липсва Родината (не държавата) по Коледа, не е истина. Ама как да се прибере човек, като входа, в който живее, прилича на южновиетнамско бомбоубежище, току-що уцелено от виетконгска ракета, а вътре - плъх до плъха, пък къщичката ми извън София просто няма кой сега през зимата да я подгрее, да види дали нещо не тече и т.н... Нищо, нали зимата все пак не е толкова дълга, пък догодина смятаме през лятото да поостанем малко повечко в България.
цитирай
22. lubara - Поздрави, demonwind!
10.12.2010 12:35
При нас нещата са по-добри. И в Младост, и в Стрелбище са си прилични общите части.
Лятото си е лято, денят голям, отпуски, пътувания...
цитирай
23. kasnaprolet9999 - Страхотна рецепта. Ще я пробвам ...
10.12.2010 19:27
Страхотна рецепта. Ще я пробвам някой ден непременно, а сега ще си я копна.
цитирай
24. lubara - Поздрави, kasnaprolet9999 !
10.12.2010 19:44
В момента се пече!
цитирай
25. kasnaprolet9999 - Вкусна ли беше :)))
11.12.2010 23:31
Вкусна ли беше :)))
цитирай
26. lubara - Поздрави, kasnaprolet9999 !
12.12.2010 09:42
Добре е да се сложи и прясна ябълка, може и мандарина или портокал на късчета. Защото плънката от сушените плодове става малко суха.
Иначе всичко беше "О,КЕЙ " !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubara
Категория: Изкуство
Прочетен: 4576286
Постинги: 689
Коментари: 9099
Гласове: 19614
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031